Bokföring av direktpension

När en ägare av ett fåmansbolag vill sätta av pengar till ett långsiktigt sparande, då är ett sparande i det egna bolaget mycket fördelaktigt för de flesta ägare av fåmansbolag. Denna sparform skriver Jan-Erik W Persson mycket om i sin bok Skattefritt & lågbeskattat.

I en hel del situationer kan det då vara fördelaktigt att placera sitt bolagssparande i en s k direktpension. Men okunskapen är stor bland många inom bokföringsbranschen hur olika händelser som rör direktpensioner ska bokföras.

Om du skickar oss din e-postadress från den här sidan kan du sedan gratis ladda hem bokföringsanvisningar över hur du bokför händelserna i ett sparande i direktpension i ett bokföringsprogram, som följer den så kallade BAS-kontoplanen.

Att spara direkt i det egna bolaget istället för att köpa dyra och dåliga pensionsförsäkringar är en suverän möjlighet för dig som har ett lönsamt aktiebolag att bygga upp ett kapital i det egna bolaget för kommande tider och som ger dig total valfrihet när det är dags att ta ut sparpengarna.

Skriv in din e-postadress nedan…

    Din e-post*

    © Copyright 2024 EGETAB.SE